Čtvrtek, 11 dubna, 2024
novinky
- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
Rady a NávodyNetradiční rizoto, které si zamilujete

Netradiční rizoto, které si zamilujete

Docházejí vám nápady na vaření? Pojďte se s námi inspirovat a připravte si tento chutný a rychlý recept. Překvapte svou rodinu netradičním Řepná rizotem. Uvařte si zdravý a výživný oběd nebo lehkou večeři. Pokud se snažíte zdravě stravovat nebo hubnout, tento pokrm si můžete dopřát zcela bez výčitek.

Červená řepa se používala už ve starém Římě, kde ji využívali nejen jako potravinu ale i jako lék. Obsahuje mnoho prospěšných vitamínů, minerální látky, vysoký obsah kyseliny listové a vlákninu. Skvělý důvod ji vyzkoušet, co říkáte?

potřebujeme:

120g rýže Arborio
2 větší uvařené řepy
1 dcl bílého vína
4 dcl vývaru
1 ks šalotka
2 stroužky česneku
50g parmezánu
sůl
Pepř
vlašské ořechy
dýňová jadérka
olivový olej
postup:

Na jemno nakrájenou šalotku a česnek orestujeme na olivovém oleji. Připravíme si rýži, kterou ale nepremývame a spolu se základem cibule a česneku restujeme, dokud zrnka rýže nezačnou sklovatieť. Podlijeme vínem, které necháme zcela odpařit. Postupně začneme přidávat tekutinu. Nejdříve uvařenou červenou řepu, kterou jsme rozmixovali s 1,5 dcl vývarem, později vývar. Za stálého míchání přidáváme tolik tekutiny, aby byla rýže stále krémová. Tekutinu do rizota přidáváme do bodu, kdy je rýže měkka, ale ne rozvařená. Rizoto by mělo být krémové a mělo být kašovitou konzistenci. Na závěr přidáme nastrouhaný parmazán, dochutíme solí a pepřem. Na suché pánvi orestujeme pár ořechů a dýňová jadérka, jimiž posypeme rizoto. Na vrch už jen kapka kvalitního olivového oleje, a skvělý oběd nebo večeře je hotová

Dobrou chuť !.

Naše weby

Nejnovější články

- Reklama -Newspaper WordPress Theme

Ostatní právě čtou

Další články autora

- Reklama -Newspaper