Středa, 17 dubna, 2024
novinky
- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
Rady a NávodyNových 78 nájemních bytů bude stát více než 14,6 milionů

Nových 78 nájemních bytů bude stát více než 14,6 milionů

Město Trebišov začalo s výstavbou 78 nájemních bytů na sídlišti Jih. Na jejich výstavbu získala samospráva dotaci Ministerstva dopravy a výstavby SR ve výši 1.665.970 eur a úvěr ze Státního fondu rozvoje bydlení 2.992.240 eur. TASR o tom informovala mluvčí města Martina Mištaničová.

Slavnostního poklepání základního kamene se v pátek zúčastnili kromě primátora Marka Čižmára i poslanec NR SR Jozef Lukáč (Jsme rodina), státní tajemnice Ministerstva dopravy a výstavby SR Katarína Bruncková a zástupci firem, které se na výstavbě podílejí.

„Stavba bude sestávat ze dvou samostatně stojících bytových domů, označených C a D. Postaveny budou ve vazbě na již existující dva bytové domy A a B. K objektům je navržena přístupová komunikace s podzemními příslušnými inženýrskými sítěmi, parkoviště, veřejné osvětlení a prostor pro sběrné nádoby na odpad,“ uvedla Mištaničová.

Bytové domy budou pětipodlažní, každý z nich sestává z 39 jedno, dvou a třípokojových bytů. Společné prostory budou tvořit chodby, sklepy, místnosti zdravo-technické instalace, jakož i místnost na uložení kočárů a kol. Ve střední sekci se počítá s místností pro výměníkovou stanici.

„Průměrná obytná plocha jednoho bytu je 59,6 čtverečních metrů. Nejmenší bytové jednotky budou mít rozlohu 31 čtverečních metrů a největší, třípokojové byty přibližně 77 čtverečních metrů,“ přiblížila Mištaničová.

Výstavbu realizuje firma Cedis s.r.o. a stihnout by to podle Mištaničovej měla do 18 měsíců od předání staveniště.

Naše weby

Nejnovější články

- Reklama -Newspaper WordPress Theme

Ostatní právě čtou

Další články autora

- Reklama -Newspaper